35-vuotias Ilves-Teatteri ylpeänä esittää: 

 

Käpylä100 juhlasarja

 

Vuonna 2020 on syytä juhlaan. Käpylä täyttää 100 vuotta ja ylpeästi käpyläläinen Ilves-Teatteri juhlistaa myös 35-vuotista taivaltaan.  

 

Lahjana kotikaupunginosalleen ja sen asukkaille Ilves-Teatteri tarjoaa koko vuoden upeita kulttuurielämyksiä useamman produktion sarjalla, yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhdentoista lahjakkaan nuoren teatterintekijän teokset  vievät matkalle Käpylän elämään juhlavuoden teemakuukausien vuosikymmeniä seuraten. Kantaesitykset saavat ensi-iltansa mm. Käpylän kirkossa, Käpylän kirjastossa, Akseli Toivosen kentällä, Ilves-Teatterilla, Puu-Käpylän pihalla ja Käpylän peruskoulussa. Teokset ovat saaneet inspiraationsa tosielämän tarinoista sekä historian tapahtumista ja käsittelevät niitä innokkaasti ja kekseliäästi.

 

Kevätkaudella tammi- toukokuussa Käpylän valtaa Käpyihmisiä: karnevalistinen sankarieepos Puu-Käpylän synnystä, Ruusu on minun lempikukkani: Käpylän kauneutta audiovisuaalisena installaationa ikuistava esitys, Villiintyneet kirjastonhoitajat: kirjastokonserttia ja kiihkeitä esitelmiä yhdistelevä teos, Olympiahuumaa Käpylässä: Helsingin olympialaisten historiallisia ja sosiaalisia vaikutuksia Käpylän kaupunginosaan käsittelevä näyttämöteos ja Joukolantie 11: dokumenttiteatterin keinoja käyttävä teos Puu-Käpylää uhanneesta purkutuomiosta. 

 

Tarkemmat tiedot kevätkauden ohjelmistosta löydät alta. Syyskauden ohjelmisto julkistetaan myöhemmin.

Ilves-Teatterin toiminta on tauolla 1.7.2020 asti koronavirustilanteen ja kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kaikki kevään ohjelmiston produktiot pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Käpylä100 -ohjelmistosta kuitenkin Olympiahuumaa Käpylässä esitys on peruttu aikataulullisista syistä.

 

Eläköön Käpylä ja eläköön sen oma Ilves-Teatteri!

 Elokuu – Bio Rio
 

Bio Rio oli Käpylässä nykyisen Ilves-Teatterin tiloissa 1930-1970-luvuilla toiminut 125-paikkainen elokuvateatteri. Bio Rion perustaja Alli Huuskonen oli käpyläläinen tahtonainen, joka pyöritti elokuvateatteria koko sen toiminnan ajan paikallisten avustuksella. Bio Rio sulki ovensa vuonna 1972, kun televisio kasvatti suosiotaan, eikä elokuvateatterissa enää riittänyt kävijöitä.

Bio Rio -esitys on neljän Ilves-Teatterissa vaikuttaneen taiteilijan audiovisuaalinen tutkielma korttelielokuvateatterin tunnelmasta ja yhteisöllisyydestä sekä sen päättymisestä.

Synopsis: Katsoja saapuu aulaan ja ostaa itselleen lipun. Lipunmyyjä merkitsee lippuun paikkanumeron.

Aulan kaiuttimista kuuluu puhetta, ihmiset kertovat muistojaan elokuvateatteri Bio Riosta. Vallitsee 70-lukulainen tunnelma. Tämä on viimeinen kerta, kun joku järjestää tällaista, ja katsoja tietää tämän. Salin ovet avataan. Lipuntarkastaja repii katsojan lipun ja osoittaa hänelle istumapaikan. Katsoja istuutuu ja odottaa, mitä seuraavaksi tapahtuu…

Ensi-ilta ke 12.8 klo. 18.00 & 20.00

Muut esitykset:

13.8 klo 18.00 & 20.00
14.8 klo 18.00 & 20.00


Yhden esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Työryhmä: Meimi Taipale, Mia Jalerva, Sofia Smeds & Mikko Salminen
Tuotanto: Ilona Kuusela
Graafinen materiaali: Daniel Palatz

Mitä: Bio Rio – Käpylä100-juhlasarjan kolmas esitys
Milloin: ke 12.8.2020 – pe 14.8.2020
Missä: Ilves-Teatteri, Sampsantie 50

Varaa liput täältä

Menneet esitykset:

Tammikuu – 1920-luku – Käpyihmisiä

KÄPYIHMISIÄ on Eero Leichnerin käsikirjoittama ja ohjaama karnevalistinen, itsetietoisella huumorilla lihavaksi paisutettu sankarieepos Puu-Käpylän synnystä ja ”Käpylän keisariksi” tituleeratusta Akseli Toivosen epätoivoisista yrityksistä saada ihmiset vakuuttumaan Käpylän potentiaalista. Esitys käsittelee yhtenäisen suomalaisuuden ja sankaruuden merkitystä kansaa kahtia repivän sodan jälkeen 1920-luvulla. Kuitenkin pyrkimys luoda yhteistä, jokaiselle sopivaa kansantarinaa tuntuu mahdottomalta, kun Suomen itsepäinen ja monimuotoinen joukko ei tunnu kesyyntyvän sitten millään.

 

Mitä? Käpyihmisiä-teatteriesitys.
Milloin? Ti 28.1. (ensi-ilta), to 30.1. & pe 31.1.2020. Kaikki näytökset kello 19.00.
Missä? Ilves-Teatteri, Sampsantie 50.
Liput? 12€/8€/6€. Voit myös ostaa kannatuslipun 20€ tai Käpylä 100 -juhlasarjan vuosilipun 100€.

Siiry lipunvaraukseen tästä


 

Helmikuu – 1930-luku – Ruusu on minun lempikukkani

RUUSU ON MINUN LEMPIKUKKANI on paljasjalkaisen käpyläläisen Ella Snellmanin koollekutsuman työryhmän Käpylän kirkkoon luoma immersiivinen audiovisuaalinen installaatio. Vuonna 1930 Käpylän keskeiselle kukkulalle kohosi yksi ensimmäisistä Helsingin keskustakaupungin ulkopuolelle rakennetuista lähiökirkoista. Samoihin aikoihin käynnistetty Käpylän puutarhojen rakentaminen jäi kaukaiseksi unelmaksi talvisodan syttyessä 1939, jolloin pihamaat valjastettiin viljelykäyttöön. Nykyään Käpylää pidetään yhtenä Suomen kauneimmista puutarhakaupunginosista.

 

Ruusu on minun lempikukkani kutsuu kokijansa yhteen juhlimaan ja herkistymään elämän voimaa sekä iloa ylläpitävien asioiden äärelle, joita puutarhat symboloivat. Pimeän ja synkän helmikuun keskelle rakentuu kolmen päivän mittaiset puutarhajuhlat värikkäänä oodina ja rakkauslauluna kauneudelle, rauhalle ja sen hauraudelle.

Mitä? Ruusu on minun lempikukkani-teatteriesitys.
Milloin?  Ke 19.2. klo 19 & klo 20, to 20.2. klo 19 & klo 20 ja pe 21.2.2020 klo 21 & klo 22.
Missä? Käpylän kirkko, Metsolantie 14
Liput? Esitys on maksuton. Voit varmistaa itsellesi paikan lipunvarauslomakkeella.

Yhden näytöksen kesto on noin tunti. Näytöksiä on aina kaksi peräkkäin kunakin iltana, ja näytösten välissä aiempi yleisö poistuu ja uusi päästetään sisään. Esityksen voi silti jäädä katsomaan toistamiseen, mikäli tilaa riittää!
 

Juhlavuotta rakentamassa

kapylalogo.gif
KapylanKulttuuriyhdistys_MustKelt_txtill
images.jpeg
nyyrikki_logo-web.jpg
filmlike-logo-dark.png

Yhdessä kaikkien Käpylän järjestöjen ja asukkaiden kanssa.

© 2023 by YOLO.

Proudly created with Wix.com