35-vuotias Ilves-Teatteri ylpeänä esittää: 

 

Käpylä100 juhlasarja – 10 esitystä Käpylästä

 

Vuonna 2020 on syytä juhlaan. Käpylä täyttää 100 vuotta ja ylpeästi käpyläläinen Ilves-Teatteri juhlistaa myös 35-vuotista taivaltaan.  

 

Lahjana kotikaupunginosalleen ja sen asukkaille Ilves-Teatteri tarjoaa koko vuoden upeita kulttuurielämyksiä kymmenen produktion sarjalla, yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhdentoista lahjakkaan nuoren teatterintekijän teokset  vievät matkalle Käpylän elämään juhlavuoden teemakuukausien vuosikymmeniä seuraten. Kantaesitykset saavat ensi-iltansa mm. Käpylän kirkossa, Käpylän kirjastossa, Akseli Toivosen kentällä, Ilves-Teatterilla, Puu-Käpylän pihalla ja Käpylän peruskoulussa. Teokset ovat saaneet inspiraationsa tosielämän tarinoista sekä historian tapahtumista ja käsittelevät niitä innokkaasti ja kekseliäästi.

 

Kevätkaudella tammi- toukokuussa Käpylän valtaa Käpyihmisiä: karnevalistinen sankarieepos Puu-Käpylän synnystä, Ruusu on minun lempikukkani: Käpylän kauneutta audiovisuaalisena installaationa ikuistava esitys, Villiintyneet kirjastonhoitajat: kirjastokonserttia ja kiihkeitä esitelmiä yhdistelevä teos, Olympiahuumaa Käpylässä: Helsingin olympialaisten historiallisia ja sosiaalisia vaikutuksia Käpylän kaupunginosaan käsittelevä näyttämöteos ja Joukolantie 11: dokumenttiteatterin keinoja käyttävä teos Puu-Käpylää uhanneesta purkutuomiosta. 

 

Tarkemmat tiedot kevätkauden ohjelmistosta löydät alta (tai mistä Käpylä100 sivuilta löytyykään?). Syyskauden ohjelmisto julkistetaan myöhemmin kevään 2020 aikana.

 

Eläköön Käpylä ja eläköön sen oma Ilves-Teatteri!

 

Tammikuu – 1920-luku – Käpyihmisiä

KÄPYIHMISIÄ on Eero Leichnerin käsikirjoittama ja ohjaama karnevalistinen, itsetietoisella huumorilla lihavaksi paisutettu sankarieepos Puu-Käpylän synnystä ja ”Käpylän keisariksi” tituleeratusta Akseli Toivosen epätoivoisista yrityksistä saada ihmiset vakuuttumaan Käpylän potentiaalista. Esitys käsittelee yhtenäisen suomalaisuuden ja sankaruuden merkitystä kansaa kahtia repivän sodan jälkeen 1920-luvulla. Kuitenkin pyrkimys luoda yhteistä, jokaiselle sopivaa kansantarinaa tuntuu mahdottomalta, kun Suomen itsepäinen ja monimuotoinen joukko ei tunnu kesyyntyvän sitten millään.

 

Mitä? Käpyihmisiä-teatteriesitys.
Milloin? Ti 28.1. (ensi-ilta), to 30.1. & pe 31.1.2020. Kaikki näytökset kello 19.00.
Missä? Ilves-Teatteri, Sampsantie 50.
Liput? 12€/8€/6€. Voit myös ostaa kannatuslipun 20€ tai Käpylä 100 -juhlasarjan vuosilipun 100€.

Siiry lipunvaraukseen tästä


 

Helmikuu – 1930-luku – Ruusu on minun lempikukkani

RUUSU ON MINUN LEMPIKUKKANI on paljasjalkaisen käpyläläisen Ella Snellmanin koollekutsuman työryhmän Käpylän kirkkoon luoma immersiivinen audiovisuaalinen installaatio. Vuonna 1930 Käpylän keskeiselle kukkulalle kohosi yksi ensimmäisistä Helsingin keskustakaupungin ulkopuolelle rakennetuista lähiökirkoista. Samoihin aikoihin käynnistetty Käpylän puutarhojen rakentaminen jäi kaukaiseksi unelmaksi talvisodan syttyessä 1939, jolloin pihamaat valjastettiin viljelykäyttöön. Nykyään Käpylää pidetään yhtenä Suomen kauneimmista puutarhakaupunginosista.

 

Ruusu on minun lempikukkani kutsuu kokijansa yhteen juhlimaan ja herkistymään elämän voimaa sekä iloa ylläpitävien asioiden äärelle, joita puutarhat symboloivat. Pimeän ja synkän helmikuun keskelle rakentuu kolmen päivän mittaiset puutarhajuhlat värikkäänä oodina ja rakkauslauluna kauneudelle, rauhalle ja sen hauraudelle.

Mitä? Ruusu on minun lempikukkani-teatteriesitys.
Milloin?  Ke 19.2. klo 19 & klo 20, to 20.2. klo 19 & klo 20 ja pe 21.2.2020 klo 21 & klo 22.
Missä? Käpylän kirkko, Metsolantie 14
Liput? Esitys on maksuton. Voit varmistaa itsellesi paikan lipunvarauslomakkeella.

Yhden näytöksen kesto on noin tunti. Näytöksiä on aina kaksi peräkkäin kunakin iltana, ja näytösten välissä aiempi yleisö poistuu ja uusi päästetään sisään. Esityksen voi silti jäädä katsomaan toistamiseen, mikäli tilaa riittää!

Siirry lipunvaraukseen tästä
 

Huhtikuu – 1950-luku – Huhtikuu ja villiintyneet kirjastonhoitajat

Huhtikuu ja villiintyneet kirjastonoitajat on Rosa Aution ohjaama teos, jossa tutkitaan vaikuttumista lähestymällä 1950 -luvun Käpylän kirjaston historiaa. Musiikkikirjastotoiminta Suomessa on alkanut Käpylän kirjastosta, joka tunnettiin myös muusta aktiivisesta kulttuuritoiminnasta, kuten filosofisesta kerhosta 1950 -luvulla. Käpylän kirjastoon sijoittuvassa riemukkaassa teatterillisessa teoksessa Huhtikuu ja villiintyneet kirjastonhoitajat yhdistyy kirjastokonsertti, tanssiteos, filosofisen kerhon kohtaaminen ja kiihkeät esitelmät musiikkikirjastoaatteesta liukuen tähän päivään. Minkä puolesta voisin villiintyä tänä päivänä?

Mitä? Huhtikuu ja villiintyneet kirjastonoitajat -teatteriesitys.
Milloin? Viikolla 14: 30.3.-5.4.2020 (tarkat ajankohdat tarkentuvat myöhemmin)
Missä? Käpylän kirjasto, Väinölänkatu 5
Liput? Esitys on maksuton.

 

Huhtikuu – 1950-luku – Olympiahuumaa Käpylässä

Olympiahuumaa Käpylässä on Veikka Heinosen kirjoittama ja Otto Nybergin ohjaama näyttämöteos 1950-luvun Käpylästä Suomen isännöimien olympialaisten näkökulmasta. Teoksessa näyttämöllistetään olympialaisten historiallisia ja sosiaalisia vaikutuksia Käpylän kaupunginosaan ja sen asukkaisiin. Näyttämöteos esitetään Akseli Toivosen -kentällä huhtikuussa 2019. Tekijöiden keskeisiä mielenkiinnonkohteita projektissa ovat Käpylän Kisakylä sekä olympiavuoden 1952 tapahtumat paikallisten perspektiivissä.

Mitä? Olympiahuumaa Käpylässä -teatteriesitys.
Milloin? Viikolla 17: 20.-26.4.2020 (tarkat ajankohdat tarkentuvat myöhemmin)
Missä? Akseli Toivosen kenttä, Sampsantie 17
Liput? 12€/8€/6€. Voit myös ostaa kannatuslipun 20€ tai Käpylä 100 -juhlasarjan vuosilipun 100€.

 

Toukokuu – 1960-luku – Joukolantie 11

“Te olette asuneet täällä Puu-Käpylässä nyt neljä vuotta. Tunnetteko asuvanne slummissa?”

Suomi, 1968.
Väkiluku 4,5 miljoonaa.
Helsingin Käpylässä kuohuu.
Helsingin kaupunki suunnittelee Puu-Käpylän puutalojen purkamista uuden asuinalueen tieltä. Tämä saa käpyläläiset nousemaan sitkeään taistoon pelastaakseen puutarhakaupunkinsa idylli ja yhteisöllinen elintapa luonnon helmassa.

Joukolantie 11 sijoittuu 60-luvun kiihkeään vuosikymmeneen. Esitys esitetään vuonna 1921 rakennetussa Asunto-osuuskunta Käpylässä sijaitsevassa puutaloasunnossa ja sen pihalla Joukolantiellä.

Mitä? Joukolantie 11 -teatteriesitys.
Milloin? Viikolla 21 18.-24.5.2020 (tarkat ajankohdat tarkentuvat myöhemmin)
Missä? Joukolantie 11 as 1
Liput? 12€/8€/6€. Voit myös ostaa kannatuslipun 20€ tai Käpylä 100 -juhlasarjan vuosilipun 100€.

Juhlavuotta rakentamassa

kapylalogo.gif
KapylanKulttuuriyhdistys_MustKelt_txtill
images.jpeg
nyyrikki_logo-web.jpg
filmlike-logo-dark.png

Yhdessä kaikkien Käpylän järjestöjen ja asukkaiden kanssa.

© 2023 by YOLO.

Proudly created with Wix.com