Kollaasi: Kaisa-Maria Laiho

Pihat ja puutarhat -ryhmän osana on

sähkökaappien maalaamisen projekti:
Käpylän sähkökaappinäyttely ”Kalevala tänään”

Käpylän alueella maalataan Helenin sähkönjakokaappeja ja Kaupunkiympäristön toimialan tekniikkakaappeja yhteensä yli 30.

Kalevala-teema syntyi alueen kadunnimistä ja se on inspiroinut eri-ikäisiä taiteilijoita luomaan näyttelyn, joka leviää paloasemalta kiemurrellen koulujen kautta Länsi-Käpylän puolelle.

24 taiteilijaa, 23 teosta ja 28 kaappia antavat uutta oivaltavaa näkökulmaa Kalevalaan ja nyt ovat auenneet myös näyttelyn nettisivut. Niiden avulla pääset tutustumaan neljään Louheen, muutamaan Iku-Tursoon ja moniin muihin vahvoihin henkilöihin omatoimisesti ulkoillen. Kaapit löytyvät kartalta https://kapylansahkokaapit.net/ ja klikkaamalla saat tietoa työstä, sen taustoista ja taiteilijoista.

 

Teokset ovat kunkin taiteilijan persoonallinen tulkinta valitsemastaan Kalevalan hetkestä ja monessa työssä on vahva yhteys nykyhetkeen. Näyttelyyn tulee jatkoa kun alueen koulut pääsevät maalaamaan omia tulkintojaan.

Mukana olevat Käpylän peruskoulu, Yhtenäiskoulu, Kottby lågstadie skola ja Helsingin kuvataidekoulun Käpylän toimipiste tekevät osuutensa syyslukukaudella ja joukko paikallisia ja muita taiteilijoita maalaa kaappinsa jo keväällä.

Ravintola Nyyrikki on kustantanut osan maaleista!

Juhlavuotta rakentamassa

kapylalogo.gif
KapylanKulttuuriyhdistys_MustKelt_txtill
images.jpeg
nyyrikki_logo-web.jpg
filmlike-logo-dark.png

Yhdessä kaikkien Käpylän järjestöjen ja asukkaiden kanssa.

© 2023 by YOLO.

Proudly created with Wix.com