Käpylän Venäjä- seura Druzhba -

Käpylä 100-vuoden ohjelmat

1. VENÄJÄ - ILTA KE 22.1.2020 klo 18.00–19.30 – ” VENÄJÄ ON KOKOELMA KERROKSIA”

Ilta järjestetään Kimmon leikkipuiston asukastalossa (os. Turjantie 3).  Illan vieraamme on toimittaja Anna Laine, joka on työssään perehtynyt Venäjään. Hän teki mm. Venäjää ja venäläisyyttä käsittelevän Kamrat – sarjan YLE TV1:lle vuonna 2007 (nähtävissä Areenassa). Laine on myös tuottanut Helsingin Sanomien venäjänkielistä uutissivustoa. Nykyään Anna Laine toimii Suomen Pietarin pääkonsulaatin lehdistövirkamiehenä.   Annan Venäjään liittyvä motto on ” VENÄJÄ ON KOKOELMA KERROKSIA”. Tällä hän tarkoittaa sitä, että ei ole olemassa mitään Venäjää vaan se on vain kerroksia, jotka näyttäytyvät erilaisissa tilanteissa – hyvässä ja pahassa. 
Tästä ja muustakin lisää illassamme. Tulkaa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tulossa on varmasti mielenkiintoinen ilta. Tarjolla myös kahvia/ teetä sekä pientä purtavaa.
Lämpimästi tervetuloa!

 

2.  Kirjastoilta tiistaina 7.4 klo 18–19.30 Käpylän kirjastossa (PERUTTU)
 

Toimittaja Jussi Konttinen tulee kertomaan ja keskustelemaan kirjastaan Siperia: suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa.
”Vaikka itse tulee ajatelleeksi Siperiaa lähinnä sen syrjäisyyden kannalta, on Siperia Venäjän kannalta sen tärkeimpiä alueita. Kuten Konttinen kertoo, ilman Siperiaa Venäjä ei olisi maailman suurin maa ja ilman Siperian luonnonvaroista saamiaan tuloja, se ei voisi elättää taloudellisesti jälkeenjääneitä alueitaan, eikä sillä olisi varaa suurvaltapullisteluun. Monella tapaa Venäjä tarvitsee Siperiaa enemmän kuin Siperia kaipaa Venäjää. Siinä mielessä Siperia: suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa on loistava kirja myös Venäjän ymmärtämiseen hieman toisesta näkökulmasta.
Kun aloitin kirjan lukemisen, ajattelin lukevani lähinnä suomalaisen perheen elämästä äärimmäisissä oloissa, mutta kirja yllättääkin ja on sen lisäksi aivan loistava reportaasi Siperiasta ja sen merkityksestä Venäjälle ja oikeastaan koko maailmalle, vaikuttaahan Siperia osaltaan huomattavasti ilmastonmuutokseen metsäpalojen ja kryosfäärin kautta. Hieno kirja siis, suosittelen ehdottomasti! ” (Titta Lindströmin blogi).

Ilta järjestetään yhteistyössä kirjaston ja kirjastoyhdistyksen kanssa. Tarjolla kahvia / teetä!

3.  Käpylä – kävely on keskiviikkona 29.4. (PERUTTU)

Kävelykierroksen aikana tutustutaan Käpylään ja Druzhban historian merkkipaaluihin. Lähtöaika ja paikka selviävät myöhemmin. Jatkotkin ovat ohjelmassa!

4. Käpylän Druzhba 75 – vuotta valokuvanäyttely 6.–30.10.2020
Koskelan monipuolisessa palvelukeskuksessa.

https://osastot.suomivenajaseura.fi/osastot/kapylan-druzhba/

Juhlavuotta rakentamassa

kapylalogo.gif
KapylanKulttuuriyhdistys_MustKelt_txtill
images.jpeg
nyyrikki_logo-web.jpg
filmlike-logo-dark.png

Yhdessä kaikkien Käpylän järjestöjen ja asukkaiden kanssa.

© 2023 by YOLO.

Proudly created with Wix.com